Hoe ramen beschermen tegen inbraak?

Leer hier meer over:

Ramen beschermen doe je om je veiliger te voelen in je eigen huis. Nu, zou je bij jezelf kunnen denken, is het echt nodig om het raam tegen inbraak te beveiligen? Een geldige vraag natuurlijk. Ook ramen zijn een manier voor inbrekers om een woning te betreden. Inbraakpreventie is iets dat niet stop met het slot op je deur. Er komt veel meer kijken bij het beveiligen van je woning. Een betere raambeveilging is daar één van. Het is altijd beter een incident te voorkomen dan het te herstellen.

De beste manier om uw ramen tegen inbraak te beschermen is door inbraakstangen voor alle ramen te plaatsen. In het kort komt het erop neer dat u moet voorkomen dat uw raam wordt geopend of gebroken door een indringer. Om precies te zijn, moet u ervoor zorgen dat het slot van uw raam stevig genoeg is om te voorkomen dat er via dat specifieke raam in het huis wordt ingebroken. Er zijn verschillende inbraakwerende ramen beschikbaar op de markt, we geven je graag advies als je dat wenst.

Hoe u inbraakpreventie-vensters kunt bereiken

Er zijn verschillende manieren waarop u ramen kunt beschermen tegen inbraak en hier zijn enkele van de beste.

Krijg Window Locks

Uiteraard hebben ramen een ingebouwd systeem waarmee ze kunnen worden vergrendeld, maar deze sloten zijn misschien niet de meest robuuste beveiligingsmaatregelen die u kunt nemen, omdat ze gemakkelijk met verschillende technieken kunnen worden geopend. Daarom is het belangrijk om nog een stap verder te gaan en enkele extra sloten te installeren om het raam tegen inbraak te beveiligen. Er zijn verschillende aftermarket-raamvergrendelingen die u kunt kopen, waaronder pinsloten, sleutelsloten, scharnierende wigvergrendelingen en meer.

Pinvergrendelingen

Pin sloten zijn geweldig om te gebruiken op de ramen van uw huis die zich op de begane grond bevinden en ze voorkomen dat inbrekers uw ramen optillen en binnenkomen.

Sloten met sleutel

Deze sloten maken het voor iedereen moeilijk om ze te openen, omdat ze alleen met hun sleutel kunnen worden geopend. Deze sloten zijn ideale manieren om glazen deuren en ramen door het hele huis verder te beveiligen.

Scharnierende wigvergrendelingen

Als uw woning bestaat uit ramen die bekend staan als dubbelhangende ramen, die zowel van boven als van onderaf kunnen worden geopend, dan zijn scharnierende wigvergrendelingen de ideale sloten voor deze ramen. Het mooie is dat deze sloten versteld kunnen worden om dit slot hoger op het kozijn te monteren door het raam gedeeltelijk te openen.

Vleugelsloten

Een andere variant van extra sloten om uw raam te beveiligen, is door schuifsloten te gebruiken die ramen goed dicht kunnen houden, waardoor ze ook ideaal zijn voor dubbelhangende ramen.

Sensoren op het raam

Als u iemand bent die een huisbeveiligingssysteem installeert, zorg er dan voor dat u ook sensoren op uw ramen installeert om te kunnen detecteren wanneer uw raam wordt geopend, ook dat op elk moment van de dag of nacht. U kunt ook meldingen ontvangen wanneer vensters worden geopend.

Vensterbalken

Vensterbalken zijn een geweldige manier om uw ramen te beveiligen en tegelijkertijd een bericht te geven aan eventuele inbrekers dat uw huis geen gemakkelijk doelwit is. Dat is vaak al voldoende om te zorgen dat inbrekers wegblijven van uw huis. Zorg dat inbrekers niet de optie hebben om in te breken via de ramen.

Ervoor zorgen dat uw huis een veilige omgeving is, kan vele uren werk kosten, maar sommige eenvoudige stappen zijn effectiever dan andere. Het beveiligen van uw ramen tegen indringers is een van die tips.

Contacteer een specialist

Voor je aan de beveiliging en inbraakpreventie van je ramen begint kan je best advies vragen bij een expert. Wij kunnen u helpen de juiste producten voor uw huis te vinden en te installeren. We kunnen u ook adviseren wat de meest effectieve beveiligingsopties voor uw situatie zijn.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over onze raamsloten !

Hoe kunt u uw woning beschermen tijdens je vakantie?

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven