Hang en sluitwerk

Stappenplan voor het plaatsen van hang en sluitwerk. Advies van slotenmaker Lockplus

Het goed onderhouden en afstellen van je hang en sluitwerk is belangrijker dan je denkt.
Beveilig je woning met degelijk Hang en sluitwerk

Het betere hang en sluitwerk doet wonderen in de beveiliging van uw goederen.

Je kunt je woning beveiligen met dure camerasystemen of een inbraakalarm maar de eerste stap is nog steeds de inbreker buiten houden. Daarom kies je er best voor om jouw huis te beveiligen met goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen. 

Wanneer je dit goed aanpakt, kan je bij het verlaten van je woning alles goed afsluiten en is de kans heel groot dat er niemand binnen weet te komen. 

Te vaak lukt het de inbrekers vandaag de dag om binnen de kortste keren een woning binnen te dringen. 

Beveiligingssloten

Met name oude huizen zijn populair bij inbrekers, maar ook nieuwe huizen worden regelmatig slachtoffer van inbraak. 

Zorg er daarom altijd voor dat jouw woning voorzien is van goed hang- en sluitwerk. Door onderstaande stappen te volgen is je woning goed beveiligd voor wat betreft het hang- en sluitwerk op ramen en deuren. 

Slotenmaker Lockplus heeft de ervaring om je te helpen en staat je graag bij.

Stap 1: Koop de juiste producten.

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het vervangen van de sloten op je deuren en ramen, is het belangrijk dat te kiezen voor de juiste sloten. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende sloten te koop en het ene slot is nu eenmaal van betere kwaliteit dan het andere slot.

Om jezelf werk te besparen, doe je er goed aan om sloten te kopen met dezelfde afmetingen. Wanneer de maten overeen komen, kan je het nieuwe slot zonder extra werk plaatsen. Het slot past dan precies in de renuur van het oude slot.

Indien de maten verschillen, moet je zelf het bijkomende werk verrichten om het hang- en sluitwerk toch passend te maken.

Vraag advies aan je slotenmaker of aan Ernst van Lockplus. We zijn erg ervaren en bekwaam om met een bovenfrees een eenpuntslot netjes naar een meerpuntsslot om te vormen.

Play Video

Stap 2: Kies voor sloten & beveiliging met een keurmerk.

Verreweg de meeste sloten worden vandaag de dag gekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG of VdS Schadenverhütung GmbH). Deze instanties voeren een aantal tests uit op de verschillende sloten.

Op basis van de uitkomsten voorziet SKG de sloten van één, twee of drie sterren. Uiteraard zijn de 3sterren van hogere kwaliteit, maar ook iets duurder.

Het is verstandig om sloten te gebruiken in combinatie met andere beveiligingen, een veiligheidsbeslag of of veiligheidsrozet kan er al voor zorgen dat het inbrekers vijf minuten extra kost om een woning binnen te komen.

Dit lijkt misschien weinig, maar voor een inbreker is dit vaak al teveel. SKG of VDS sloten, met hun strenge certificering, zijn hoogwaardige producten die ook onder de meest ongunstige toepassingsomstandigheden de beste resultaten en veiligheid garanderen.

Let bij de aanschaf dan ook op het SKG of VdS-keurmerk.

Beveiliging hebben we in alle maten en gewichten. We bekijken steeds wat het best bij je past.

Stap 3: Combineer sloten met extra beveiliging.

Er zijn vandaag de dag tal van extra manieren om hang- en sluitwerk beter te beveiligen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een slot te voorzien van kerntrek beveiliging of door een anti-inbraakstrip te plaatsen. 

Kerntrek beveiliging maakt het voor inbrekers niet meer mogelijk om de cilinder uit het slot te trekken. Dit is een manier die door veel inbrekers toegepast wordt. 

Bij kerntrekken draaien inbrekers simpelweg een schroef in het slot en trekken deze er vervolgens met een klauwhamer of kerntreksysteem weer uit. Hierdoor komt de cilinder of plug mee en kunnen ze direct naar binnen.

Kerntrek beveiliging maakt het niet meer mogelijk om een schroef in het slot te draaien. 

Een anti-inbraakstrip zorgt ervoor dat een inbreker geen koevoet meer tussen de deurpost en de deur kan steken. Dit alles maakt het dus een stuk lastiger om binnen te komen.

kerntrekken

Stap 4: Zorg ook boven voor goede beveiliging.

Veel mensen hebben het hang- en sluitwerk op de benedenverdieping vaak prima beveiligd maar vaak vergeet men echter de ramen en deuren op de bovenverdieping(en) van goede beveiliging te voorzien.

Wanneer een inbreker éénmaal in de gaten heeft dat het hem niet gaat lukken om beneden de boel te forceren, bestaat de kans dat hij een poging waagt bij de bovenverdieping.

 

Anti-klim beveiliging komt in vele maten en kleuren

Een inbreker klimt bijvoorbeeld via een schutting of container op een plat dak en kan vervolgens eenvoudig bij een raam komen. Daarom is het van belang dat je ook boven zorgt voor goed hang- en sluitwerk.

Een anti klim beveiliging is één van de oplossingen die Lockplus U kan bieden.

Stap 5: Win informatie in bij slotenmaker Lockplus.

Indien u meer informatie wilt hebben over de verschillende mogelijkheden op het gebied van hang- en sluitwerk, kan je steeds contact opnemen met slotenmaker Lockplus.

Ernst zal je van de nodige informatie voorzien en kan je vertellen wat de beste sloten zijn om je ramen en deuren te beveiligen. Doe je het liever niet zelf? Wij kunnen ervoor zorgen dat jouw woning optimaal beveiligd is met het beste hang- en sluitwerk.

Aarzel niet en vraag vrijblijvend advies bij Lockplus. Ook het omvormen van éénpuntsslot naar een meerpuntsslot is één van de specialiteiten van Lockplus. Vraag je vrijblijvende offerte/advies aan.

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Particulieren

Makelaars & syndicus

Industrie & bedrijven

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer

Deurwaarders

Politie & justitie

Getuigenissen

Wat klanten over  ons zeggen
skin1-testi1.jpg
Ik ben over de hele lijn uiterst tevreden : houdt zich aan de afspraken, prijs-kwaliteit is prima, levert net en correct werk, maakt gebruik van topprodukten, ... daarbij wordt de service heel vlug en vriendelijk uitgevoerd. Een extra vraagje? Geen probleem, je wordt geholpen. Dank je wel!
uiterst tevreden
unnamed-3.png
Snel geholpen, voor een correcte prijs! Heel vriendelijk en behulpzaam. Heeft moeite gedaan om de deur te openen zonder een nieuw slot te steken, zodat extra kosten verleden werden.
eerlijke prijs, erg vriendelijk
skin1-testi3.jpg
Aanrader. Vriendelijke en correcte man. Snel ter plaatse met goede kennis van zaken. Lockplus, te onthouden contact voor toekomstige werken.
Kwaliteit, Stiptheid, Waarde
koen.png
Uitstekend, snel, vriendelijk en betaalbaar geholpen. Wat wil een mens nog meer?
snel en vriendelijk
Scroll naar boven