Meerpuntssloten

Bouw een éénpuntsslot om naar meerpuntsslot

Creëer een instant veiligheidsgevoel door je éénpuntslot naadloos om te vormen tot een meerpuntsslot.
meerpuntslot haak

Meerpuntssluitingen

Een meerpuntsslot is een betrouwbaar en veilig slot. Bezorgd om inbraak of de veiligheid van je woning? Vervang dan al je eenpuntssloten door meerpuntssloten. Het voordeel van deze sluiting is dat je met een draai van de sleutel de deur perfect vergrendeld en ontgrendeld.

Het gebruik van een bijzetslot wordt dus overbodig. Meerpuntssloten vormen indien degelijk en robuust geconstrueerd, een uitstekende inbraakvertragende werking.

Ze zorgen bovendien voor een goede tocht- en geluiddichting. De centrale bediening zorgt voor een eenvoudige comfortabele sluiting. Er bestaat bovendien geen gevaar dat er een slot vergeten wordt. 

Het plaatsen van een meerpuntssluiting doe je best niet zelf, het vraagt expertise en ervaring. Het is daarom aan te raden dit slot door een expert te laten monteren.

Lockplus is gespecialiseerd in het frezen en monteren van meerpuntssloten in bestaande en nieuwe deuren. Het grote voordeel bij driepuntssloten is de grote braakveiligheid vanwege de meerdere schoten die tegelijk de deur sluiten.

meerpuntsloten vervangen
Lockplus - slotenmaker Oudenaarde en Vlaamse Ardennen

Een inbraakwerende en goed sluitende deur is tegenwoordig geen overbodige luxe, gezien de verontrustende stijgende cijfers van inbraken.

Natuurlijk wil je veilig en zorgeloos wonen, maar dat is moeilijk als je deur met een éénpuntsslot binnen 30 seconden geopend kan worden.

Wij verzorgen de montage van het slot, de cilinder & het deurbeslag. Al onze sloten zijn voorzien van het SKG keurmerk … de garantie voor een goed beveiligde deur.

Hoe werkt een meerpuntssluiting?

Een meerpuntssluiting is uitgerust met drie afzonderlijke vergrendelpunten die samen door één mechanisme worden aangestuurd. Met slechts één sleutelbeweging kun je de deur op drie verschillende punten tegelijk beveiligen, wat zorgt voor een verhoogde inbraakbeveiliging. De positie van het sleutelgat is strategisch geplaatst zodat het gemakkelijk te bereiken en te gebruiken is.

Het interne mechanisme van de sluiting is ontworpen voor moeiteloze bediening. De conisch gevormde schoten helpen de deur strak tegen de afdichtingen te trekken, waardoor de deur stevig sluit zonder dat deze verbuigt of tocht doorlaat.

Meerpuntssluitingen zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, zoals modellen die met een cilinder of een kruk werken.

Bij cilinderbediende systemen wordt de deur vergrendeld of ontgrendeld met een sleutel. Krukbediende varianten daarentegen maken gebruik van een kruk die de schoten laat bewegen wanneer deze omhoog wordt geduwd, waarna de deur met een sleutel in één beweging kan worden afgesloten.

Meerpuntslot met cilinderbediend
Heb jij nog een 'roltapslot' zoals hierboven?
Wij vervangen deze door degelijke veilige meerpuntsloten!
meerpuntsslot inbraakveilig

Waarom een eenpuntsslot ombouwen tot een meerpuntssluitingen

Een driepuntssluiting biedt een aanzienlijk hogere mate van beveiliging dan een traditioneel enkelvoudig slot. Waar een standaard slot gekraakt of uitgeboord kan worden, engageert een meerpuntssluiting de deur op meerdere punten. Dit maakt het aanzienlijk moeilijker om een deur met een meerpuntssluiting te forceren.

Zo’n sluiting koppelt de deur op meerdere punten aan het kozijn, wat varieert tussen de drie en vijf aansluitpunten, afhankelijk van het type slot. Deze meerpuntssluitingen zijn bijzonder gebruiksvriendelijk omdat één sleutelbeweging alle punten tegelijkertijd vergrendelt of ontgrendelt.

Soorten meerpuntssloten

Meerpuntssluitingen zijn te classificeren in twee hoofdtypen: sleutelbediende en krukbediende sloten.

 

 • Sleutelbediende meerpuntssloten:
  Bij sleutelbediende meerpuntssluitingen wordt de vergrendeling geactiveerd door de sleutel, die de vergrendelhaken laat bewegen om de deur te beveiligen.

 • Krukbediende meerpuntssluiting:

  Krukbediende meerpuntssluitingen functioneren via een deurkruk of klink; door de kruk te bewegen, worden de vergrendelhaken in of uit beweging gezet, waardoor de deur wordt ontgrendeld of vergrendeld.

driepuntsslot VS vijfpuntsslot

Driepuntssloten of vijfpuntssloten?

Het aantal vergrendelpunten bepaalt grotendeels de beveiligingssterkte van een deur. Meer vergrendelpunten betekent doorgaans een hogere weerstand tegen inbraakpogingen.

Er zijn vooral twee gebruikelijke typen:

 • Driepuntssluiting: Dit slot zet de deur vast op drie verschillende punten, wat zorgt voor aanzienlijke beveiliging.
 • Vijfpuntssluiting: Deze variant heeft vijf vergrendelpunten, wat een nog hogere beveiliging biedt doordat het deur op meer punten vasthaakt.

Meerpuntssluiting variaties

Er bestaan voornamelijk drie typen sluitmechanismen voor deuren: blokschoten, haakschoten en rolnokken:

 • Blokschoten (Deadbolts): Stevige, logge blokken van metaal die vanuit de sluitplaat diep in het deurkozijn schuiven. Ze zijn bijzonder robuust en bieden sterke weerstand tegen inbraakpogingen.

 • Haakschoten: Deze schoten hebben een haakvormige eindstuk die zich vasthaakt in de sluitkom van het kozijn, wat zorgt voor een verhoogde weerstand tegen inbraak. Veel beveiligingsstandaarden bevelen haakschoten aan vanwege hun bewezen effectiviteit. Sommige driepuntssluitingen combineren een blokschoot met één of meerdere haakschoten, wat het forceren van de deur complexer maakt.

 • Rolnokken (Roltapsloten): Kleinere, uitstekende ronde mechanismen die schuiven in de sluitplaat van een deur. Hoewel ze de deur vergrendelen, zijn ze minder effectief tegen inbraak dan andere types sloten. Rolnokken zijn vaak aanwezig in oudere deuren en het wordt aanbevolen deze te vervangen voor betere beveiliging.

meerpuntssluiting voor betere inbraakbeveiliging

Voordelen van een meerpuntssluiting

Het belangrijkste voordeel van een meerpuntssluiting is de verhoogde beveiliging tegen inbraakpogingen. Doordat de deur op meerdere punten vergrendeld is, biedt het uitzonderlijke weerstand tegen gewelddadige inbraakmethoden. Dit maakt het voor inbrekers buitengewoon lastig om de deur open te breken.

Toepassingen van Meerpuntssluitingen

 • Meerpuntssluiting voor dubbele deuren: Dubbele deuren profiteren aanzienlijk van meerpuntssluitingen omdat deze het extra beveiligingsniveau bieden dat nodig is voor de grotere deuropening.

 • Meerpuntssloten in kunststof deuren: Kunststof deuren, die vaak minder stevig zijn dan traditionele houten deuren, worden door meerpuntssloten significant versterkt, wat de beveiliging van het huis of gebouw sterk verbetert.

 

Meerpuntssluiting montage

Het plaatsen van een meerpuntssluiting vereist specifieke technische vaardigheden en is geen eenvoudige opgave. Het is daarom aan te raden om voor de installatie een gespecialiseerde vakman in te schakelen.

Door een expert in te huren, kun je erop vertrouwen dat het slot netjes en correct geïnstalleerd wordt, wat de kans op schade aan de bestaande deuren of kozijnen minimaliseert. Dit zorgt niet alleen voor een betrouwbare beveiliging maar ook voor een esthetisch aangename afwerking.

De vakmannen van Lockplus garanderen een perfecte en veilige montage, herstelling of vervanging van al je meerpuntssloten.

Vraag advies en hulp

Jarenlange ervaring en kennis van moderne technieken zorgen ervoor dat we beschikken over de inzichten die nodig zijn om aan al je wensen te voldoen.

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Particulieren

Makelaars & syndicus

Industrie & bedrijven

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer

Deurwaarders

Politie & justitie

Getuigenissen

Wat klanten over  ons zeggen
skin1-testi1.jpg
Ik ben over de hele lijn uiterst tevreden : houdt zich aan de afspraken, prijs-kwaliteit is prima, levert net en correct werk, maakt gebruik van topprodukten, ... daarbij wordt de service heel vlug en vriendelijk uitgevoerd. Een extra vraagje? Geen probleem, je wordt geholpen. Dank je wel!
uiterst tevreden
unnamed-3.png
Snel geholpen, voor een correcte prijs! Heel vriendelijk en behulpzaam. Heeft moeite gedaan om de deur te openen zonder een nieuw slot te steken, zodat extra kosten verleden werden.
eerlijke prijs, erg vriendelijk
skin1-testi3.jpg
Aanrader. Vriendelijke en correcte man. Snel ter plaatse met goede kennis van zaken. Lockplus, te onthouden contact voor toekomstige werken.
Kwaliteit, Stiptheid, Waarde
koen.png
Uitstekend, snel, vriendelijk en betaalbaar geholpen. Wat wil een mens nog meer?
snel en vriendelijk
Scroll naar boven