Hoe kan je best dakkoepels beveiligen?

Leer hier meer over:

Dakkoepels zijn een perfect alternatief voor typische ramen die onvoldoende daglicht of zuurstof in de ruimte geven. Behalve dat het de hele kamer verlicht, maakt het het ook esthetisch aantrekkelijk door een prachtig uitzicht op de azuurblauwe lucht te bieden. Dakkoepels kunnen rechthoekig, cirkelvormig of piramidevormig zijn en hebben ook verschillende afmetingen.

Afgezien van hun talloze voordelen, bieden ze nog steeds een gemakkelijke manier voor inbrekers om in uw huis in te breken. Ze kunnen namelijk worden ontgrendeld door simpelweg de glasplaten kapot te slaan. Daarom moeten eigenaren extra veiligheidsmaatregelen nemen om hun plaats veilig en veilig te maken. Dus hier zijn enkele vragen die u kunnen helpen bij het beveiligen van dakkoepels;

Wat zijn de belangrijkste veiligheidsrisico’s van dakkoepels?

In de meeste gevallen is de bedreiging voor de veiligheid van een persoon te wijten aan zijn nalatigheid. De meeste mensen vergeten meestal het raam te sluiten, waardoor de inbrekers openlijk worden uitgenodigd om in te breken. Het gebeurt meestal tijdens het zomerseizoen, omdat mensen hun ramen open laten staan ​​om de luchtvochtigheid en hoge temperaturen te verminderen. De veiligheidsrisico’s zijn hoog bij platte daken in vergelijking met hellende of hellende daken.

Wat is de beste methode om dakkoepels te beveiligen?

De twee effectieve manieren waarop dakkoepels beschermen tegen inbraak zijn;

Toevoegen van een extra laag glas (beglazing):

De dakkoepels beschermen tegen inbraak door een extra plaat robuust glas aan de buitenzijde toe te voegen. Een zeer sterk slijtvast glas dient als schild tegen indringers. Op deze manier kunnen de inbrekers niet via dakkoepels of ramen iemands eigendommen binnendringen.

Voor extra ondersteuning is de dakkoepel vanaf de binnenzijde gelamineerd. Het raam zal alleen kraken als reactie op een krachtige aanval. Lamineren zorgt ervoor dat kleine stukjes glas vallen in het geval dat het glasraam breekt. Het vormt niet alleen een obstakel voor de indringers, maar zorgt ook voor de veiligheid van de bewoners.

Veiligheidssloten:

 Door beglazing en laminering zijn de ramen breukvast, maar toch moet er een extra veiligheidsmaatregel worden genomen. Een andere manier om de koepels extra veilig te maken, is door van binnenuit efficiënte veiligheidssloten te installeren. Het zal de veiligheid van uw woning verder versterken en zal een struikelblok zijn voor de inbrekers. Dus personen met een oudere versie van deze dakkoepels zouden moeten overwegen om nieuwe te installeren.

Hoe meer zwakke punten, hoe groter de kans op inbraak. Een slecht beveiligingssysteem is niets anders dan een gemakkelijkere manier voor indringers om uw eigendom binnen te komen. Daarom is het noodzakelijk om passende maatregelen te nemen om de veiligheid van uw woning te versterken.

Behalve beglazing en het aanbrengen van veiligheidssloten aan de dakkoepels zijn er nog andere beveiligingen. Bijvoorbeeld het regelmatig controleren van de dakkoepels op eventuele schade of installatie van een beveiligingssysteem bij het raam. Al deze inspanningen zullen daarom helpen bij het voorkomen van inbraak bij body domes.

Zijn jouw dakkoepels extra beveiligd? Laat jij ze wel eens openstaan?
Wil je graag advies of wil je je koepels laten beveiligen door een expert? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven