Hoe een veranda beschermen tegen inbraak?

Leer hier meer over:

beveiliging veranda

Wilt u uw veranda beschermen tegen inbraak? Maak van uw veranda een moeilijk doelwit want inbrekers gaan voor makkelijke doelwitten. Een alarm, CCTV-camera’s of een inbraakbeveiligingssysteem zal je zeker helpen, maar ook zonder grote kosten kan je je veranda beter beveiligen.

Onthoud dus dat een inbreker zal vermijden om in te breken in een veranda die er moeilijk uitziet om in te breken. Er zijn dus verschillende stappen die u kunt nemen om van uw veranda een moeilijk doelwit te maken.

Stap 1: Zorg voor goede ramen (deur):

De deur van de veranda is meestal een raam. Zorg dat het er eentje is van kwaliteit. Installeer eventueel rolluiken zodat inbrekers niet met hun glassnijder door de ruit kunnen snijden. Bescherm uw veranda tegen inbraak door stevige sloten te gebruiken om te voorkomen dat ze met een beetje geweld al worden geopend.

U kunt zich ook beschermen tegen inbraak door tralies te plaatsen . Het ziet er helemaal niet mooi uit maar sommige mensen kiezen er toch voor.

Stap 2: Zorg dat uw kostbare spullen niet zichtbaar zijn

Hoe minder spullen u hebt rondslingeren, hoe minder aantrekkelijk het wordt voor inbrekers. Zet indien mogelijk een hek of heg rond uw veranda en creëer een kleine barrière. Ook gordijnen kunnen helpen om de inkijk te verminderen.

Stap 3: Klinkt misschien logisch, maar sluit je veranda ’s nachts af

Een veranda heeft een deur en een slot. Gebruik deze ook zoals het hoort. Al te vaak vergeten mensen de veranda op slot te doen.

Stap 4: Beveilig schuiframen

Sommige veranda’s hebben schuiframen. Schuiframen kan je extra beveiligen door een schuifpuibalk tussen de schuivende ramen te plaatsen. Een stok onder in de rail leggen helpt, maar is niet voldoende inbraakwerend. 

Stap5: Gebruik uw buren als een vroeg waarschuwingssysteem

Schakel je buren. Het huis van uw buren heeft misschien zelfs vrij zicht op uw portiek. Als zij iets verdachts zien, kunnen zij u of de politie direct waarschuwen. Vooral als je lange tijd weg bent zijn goede buren van grote waarde.

De hierboven genoemde stappen zullen de veiligheid in het algemeen zeker verbeteren, maar garanderen geen volledige inbraakveiligheid.

Stap 6: Plaats een inbraakalarm

Ja, een alarm zal u zeker helpen om uw veranda tegen inbraak te beschermen. Er zijn veel alarmen op de markt die heel betaalbaar zijn. Bovendien bieden de meeste verzekeringsmaatschappijen hun klanten een korting aan als ze een alarmsysteem installeren.

Conclusie

Bescherm uw veranda tegen inbraak door het een moeilijk doelwit te maken. Gebruik de onderstaande stappen om uw veranda beter te beveiligen:

  • Zorg voor goede ramen (deur)
  • Beveilig schuiframen
  • Ga in gesprek met uw buren als vroegtijdig waarschuwingssysteem
  • Installeer een inbraakalarm

Hoe zit het met professionele hulp?

U kunt altijd beroep doen op Lockplus om advies te geven of u te helpen? U hoeft niet afhankelijk te zijn van een externe aannemer, simpel advies over de beste aanpak kan je ook al verder helpen! Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven