inbraakpreventie tijdens je vakantie

Hoe voorkomt u inbraak tijdens uw vakantie

Als huiseigenaar is het belangrijk om de beschikbare inbraakpreventietechnieken te kennen. Er zijn veel dingen die u kunt doen om inbrekers ervan te weerhouden uw huis als doelwit te kiezen terwijl u er niet bent. U hoeft niet bang te zijn dat ze al uw bezittingen komen stelen, want er zijn verschillende manieren om ze tegen te houden!

Er zijn nog enkele andere tips die het inbrekers moeilijker maken terwijl jij geniet van je vakantie.

 • Laat uw post niet in de brievenbus opstapelen als u weg bent. Zo lijkt het alsof er niemand thuis is. Laat het regelmatig door iemand weghalen. Zij kunnen ondertussen een oogje in het zeil houden, planten water geven, … Het zal inbraakpogingen ontmoedigt.
 • Verstop waardevolle spullen op een plek waar inbrekers ze niet kunnen vinden en al zeker niet kunnen zien. Plaats je schatten bijvoorbeeld op de zolder of onder stapels kleren in de kast. Dieven zullen daar minder snel zoeken!
 • Zorg ervoor dat uw deuren en ramen zijn voorzien van stevige sloten. Het is belangrijk dat u geen reservesleutels buiten laat liggen die iedereen zou kunnen gebruiken. Geef de sleutel aan iemand die je vertrouwd, maar leg hem niet onder de mat ūüôā
 • Doe alle lichten uit als u weggaat, zodat dieven denken dat er nog iemand binnen is; dit bespaart ook energie als u geld probeert te besparen. Een licht dat elke avond blijft branden, kan overvallers de indruk geven dat er niemand thuis is en maakt je een mogelijk doelwit.
 • Je kunt de politie op de hoogte brengen zodat ze weten dat u een tijdje weg zult zijn en dat ze een extra controle uitvoeren tijdens hun patrouilles.
 • U kunt vrienden of familie vertellen waar u naartoe gaat voordat u de stad verlaat, en hun toestemming geven om uw woning te betreden als dat nodig is (als er een noodgeval is) of gewoon om planten water te geven. Regelmatige passage zal inbrekers op het verkeerde pad brengen.
 • Zorg ervoor dat alle ramen en deuren echt goed op slot zitten. Laat geen vensters, maar ook geen dakramen of veluxen open staan… zelfs niet op een kiertje met √©√©n of ander slot.
 • Post niet op sociale media dat je op reis bent. Wees discreet, post die zalige strandfoto’s als je terug bent. Inbrekers kunnen achterhalen waar je woont, zien waar je op reis bent en dus ook wanneer zij best kunnen toeslaan.
 • Installeer beveiligingscarmera’s in je woning . Inbrekers zullen weten dat ze moeten opletten en 2 keer nadenken als er beveiligingscamera’s rond uw huis hangen
 • Sluit alle waardevolle spullen op een veilige plaats en buiten het zicht op. Zorg ervoor dat de inbraak niet de moeite waard lijkt voor de inbreker en dat hij niets van waarde binnen zal vinden.
 • Maak een inventarislijst, zodat u bij vermissing na inbraak kunt vertellen wat er is meegenomen in plaats van alleen “er zijn spullen gestolen” Zowel voor de politie als voor de verzekeringsmaatschappij zal het u een pak moeite, tijd en frustraties uitsparen als u een oplijsting van de belangrijkste spullen bij de hand hebt. Bewaar ook deze buiten het zicht of digitaal.

Tot slot neem de nodige voorzorgsmaatregelen zodat je echt zorgeloos kunt genieten van je welverdiende en deugddoende vakantie.

Heb je vragen of wens je de voorzorgmaatregelen voor jouw woning te bespreken, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze expert.

Scroll naar boven