Wat u kunt doen als u buitengesloten bent

Leer hier meer over:

Mogelijks heb je het eerder meegemaakt: De deur viel achter je in het slot en je hebt de sleutel niet bij. Je verloor je sleutel ergens tijdens een wandeling. Je handtas is gestolen met daarin ook je sleutels. Je liet je sleutels buiten bereik vallen in de riool… Het is altijd mogelijk en iedereen kan het meemaken: Je hebt jezelf buitengesloten en kunt je eigen woning niet meer binnen.

Wat kunt u doen als u zich in een dergelijke situatie bevindt? Eerst en vooral paniek is voor niets nodig en is zelden een goede raadgever. Dus, blijf kalm en bekijk onze tips. Mogelijks is je probleem sneller opgelost dan je denkt.

Buitengesloten?? Controleer of er geopende vensters zijn

Voor je drastisch te werk gaat, of voor je een expert inschakelt kan je best eerst zelf eens een kijkje nemen rondom je woning. Als je bent buitengesloten, moet je eerst alle mogelijke manieren om binnen te komen bekijken. Zijn er nog andere deuren die mogelijks niet op slot zijn? Staat één van de ramen open? Is er een keldergat, een garagepoort, een dakvenster, … alle toegangswegen kan je best eens overlopen en nagaan of ze al dan niet toegankelijk zijn. Zoek hierbij eventueel hulp van uw buren, een ladder kan misschien handig zijn.

Probeer het zelf met hulpmiddelen die u kunt vinden

Als u haarspelden, naalden, ijzerdraad, … misschien heb je iets bij de hand, waarmee je kunt proberen het slot te openen. Je zou ook kunnen proberen om de deur te forceren, of een raam te breken… Ons advies is duidelijk… probeer het niet. Het kan mogelijks voor meer schade zorgen. Een kras, een volledig geforceerd slot, een ingeslagen venster … De kostprijs kan dan snel oplopen.

Bel een slotenmaker als je bent buitengesloten

Het eerste dat u kunt doen, is een slotenmaker bellen. We raden altijd aan een nummer van een betrouwbare slotenmaker bij de hand te hebben. Sla het nummer op in je telefoon of maak dat je je de naam kunt herinneren.

Ken je niemand, dan is Lockplus vast en zeker iemand waar je kunt op vertrouwen. Sla ons nummer op: 0494/308 204 
Zo weet je altijd direct wie je kunt bellen en ben je zeker van een betrouwbaar persoon. Je belt best niet halsoverkop naar de eerste de beste slotenmaker. Helaas zijn er, net zoals in alle sectoren, ook malafide personen die niet altijd het beste met je voor hebben.

In geval je jezelf hebt buitengesloten kan Lockplus ervoor zorgen dat je de sloten in een mum van tijd weer geopend zijn. Indien nodig worden ze natuurlijk ook vervangen. Onze specialist krijgt 95% van de deuren open zonder schade en zonder dat er nieuwe sloten moeten worden geïnstalleerd. Het zal in geval je jezelf hebt buitengesloten de beste en snelste (en vaak minst dure) oplossing zijn. Wij kunnen direct bij u thuis komen om u uit uw lastige situatie te helpen.

Wanneer je naar een slotenmaker belt, stel dan altijd onderstaande vragen voor je hem uitnodigt om langs te komen:

  • Wat is de kostprijs om je deur te laten openen? Toegegeven, veel hangt af van de situatie… maar in geval het zou gaan om het simpelweg openen van de deur, dan kan hij je makkelijk de prijs meedelen. Is hij hier niet direct transparant over, dan is dat een teken aan de wand. (onze prijzen vind je trouwen hier)
  • Hoe lang zal je moeten wachten? Ook hier zijn sommige slotenmakers erin getraind om onduidelijk te blijven… indien je niet direct een antwoord krijgt, vraag dan vanwaar de slotenmaker moet komen.
  • Wees voorzicht als je bij een telefooncentrale uitkomt… Weet je het niet zeker, vraag het dan gewoon. Een goede slotenmaker die gebruik maakt van een telefooncentrale staat in contact met die personen. Zijn ze niet op de hoogte, dan is het een kleine moeite om even te horen wanneer de slotenmaker bij jouw kan zijn. Laat je niet afschepen met standaard en algemene antwoorden. Vraag naast de standaard vragen ook dit als je met een telefoniste belt: Ben jij een telefoniste? Voor welke slotenmaker werk je (naam)? Wat is de naam van de slotenmaker die bij mij zal langskomen? Wanneer komt hij?
  • Gaat de slotenmaker nieuwe sloten installeren? Een goede specialist zal nooit zomaar sloten vervangen. Alleen in het geval dat het echt noodzakelijk is (vb: als u uw sleutels kwijt bent) zak een vakman kiezen voor volledig nieuwe sloten.
  • Ben je erkend en lid van Vlaamse Slotenmakers Unie?

Waarom is het belangrijk om deze vragen te stellen wanneer u een slotenmaker belt? Zoals eerder gezegd, zijn er ook slechte mensen die niet altijd uw belangen voor ogen hebben. Als ze uw deur niet kunnen openen (en dat gebeurt zelden), zullen ze natuurlijk ook nieuwe sloten installeren of andere veranderingen aan het slot aanbrengen en dan kan de prijs al snel oplopen. Zorg daarom dat je altijd vooraf een aantal zaken aftoetst.

Hoe een lock-out te voorkomen?

Hoe kan je die situatie vermijden? Zorgen dat je nooit meer wordt buitengesloten is natuurlijk onmogelijk. Je kunt echter wel een aantal maatregelen treffen waarmee je de kans dat het jouw overkomt verkleint.

Bewaar een reservesleutel op een veilige plaats, zodat u toegang heeft tot uw huis. (denk daarbij aan de buren, familieleden uit de buurt). Is dat niet mogelijk? Zorg dan voor een verborgen plaats voor de sleutel op een zeer discrete plaats. De klassieker ‘sleutel onder map’ is natuurlijk een grote no-go. Inbrekers zijn niet van gisteren en gaan vaak op zoek naar een sleutel in de omgeving van de deur. Denk er dus goed over na en zorg dat het ten allen tijde veilig is.

Heb je vragen of wens je advies… neem vrijblijvend contact met ons.

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven