Waarom een slot niet zelf repareren?

Leer hier meer over:

4 belangrijke redenen waarom je best niet zelf je slot probeert te repareren.

Vaak kunnen onze sloten op ramen en deuren vastlopen of niet meer werken. U kunt proberen het zelf te repareren, maar u kunt uiteindelijk nog meer schade aanrichten door het zelf te vervangen. Het is in onze ogen best om altijd een professional in te schakelen. 

Wil je het toch zelf proberen? Denk dan eerst aan volgende nadelen van het zelf vervangen van uw slot. 

1. Je hebt niet de juiste tools. 

Je kunt zoveel online tutorials doorlopen als je wilt om je slot te repareren, maar het heeft geen zin. Dat komt omdat u niet over het juiste materiaal beschikt. Het juiste gereedschap zorgt dat je de de klus klaart zoals het hoort. Gebruik je ander gereedschap, dan bestaat de kans dat u het slot niet correct installeert. 

U hebt veiligheidsgereedschap en specifieke tools nodig om het slot nauwkeurig juist te bevestigen. Als u bij u thuis andere gereedschappen en alternatieven gebruikt, kunt u het slot verder beschadigen. Daarom is het altijd beter om een professionele slotenmaker te bellen. 

2. Schade door zelf uw slot te vervangen 

Het risico is groot dat u het slot beschadigt omdat u niet zo goed weet wat u doet. Uiteindelijk moet u het slot misschien volledig vervangen omdat het onbruikbaar kan zijn. Het verhoogt uw kosten en uiteindelijk moet u het slot toch volledig laten vervangen door een expert. 

U kunt zich ook bezeren terwijl u probeert het slot te repareren en uzelf verwonden. Zulke dingen moeten altijd aan een professional worden overgelaten, omdat ze bedreven zijn in wat ze doen en u daarbovenop een garantie geven. 

3. Het slot is mogelijk niet veilig. 

De kans is groot dat uw slot is niet juist en dus niet veilig is geïnstalleerd. Een slecht gerepareerd slot kan 2 grote problemen geven. Eerst en vooral kan het ervoor zorgen dat u zichzelf buitensluit. U kunt het slot mogelijks niet meer gebruiken en kunt daardoor de woning niet langer betreden. 

Daarnaast zal u het voor inbrekers ook makkelijker maken.  U wilt inbrekers en dieven geen vrij spel geven. Huisbeveiliging is ongelooflijk essentieel en daarom raden we altijd af om zelf te proberen een slot te repareren. 

Ook andere gezinsleden die thuis wonen, kunnen de nadelen ondervinden. De kosten voor een dringende interventie zullen altijd hoger zijn dan voor een geplande vervanging of reparatie. Om nog maar te zwijgen over de kosten en psychische gevolgen wanneer uw veiligheid of uw eigendom in gedrang komen door een inbreker. Veiligheid en inbraakpreventie zijn topprioriteit. Daarom kunt u best een professional bellen, zodat deze uw huis op de juiste manier kan beveiligen. 

4. Het kan lang duren om zelf een slot te repareren

Zelfs als u in staat bent de klus nauwkeurig en correct uit te voeren, kan het erg lang duren om het slot te repareren. U kunt deze tijd gebruiken om andere dingen voor elkaar te krijgen terwijl u de reparatie van het slot door professionals laat uitvoeren. Het bespaart u tijd en geld, aangezien zij de klus snel zullen klaren. 

De kans bestaat dat u, zelfs nadat u er veel tijd aan hebt besteed, toch nog een probleem ervaart. Uiteindelijk moet u dan toch een professionele slotenmaker bellen. Bespaar dus al dit gedoe en laat het direct door een expert repareren. 

Conclusie: Is er een slot aan vervanging of reparatie toe? Vraag dan altijd de professionele hulp van een expert. 

Bij een reparatie of vervanging kunt u dus best een professionele slotenmaker inschakelen. Want het zelf doen:

  • verspilt uw tijd,
  • verspilt energie en moeite 
  • verspilt geld 
  • verhoogt het veiligheidsrisico. 
  • kan ervoor zorgen dat u uzelf buitensluit. 

De voor de hand liggende en beste keuze is beroep doen op een professionele slotenmaker. Lockplus staat u graag bij. Contacteer ons en we geven u telefonisch al een indicatie van de prijs, we vervangen het slot snel, correct en zonder bijkomende schade. Bovendien geniet u van een garantie bij ieder slot die we installeren. 

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven