Waarom doen deurwaarders beroep op slotenmakers?

Leer hier meer over:

Slotenmaker voor deurwaarder

Wat is een deurwaarder?

Een gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar aan wie taken zijn toegewezen of voorbehouden krachtens de wet. Algemeen gebruiken mensen de term “deurwaarder”.

De belangrijkste taken van een deurwaarder

De meest voorkomende taken van een deurwaarder zijn:

  • om juridische documenten en eisen te betekenen;
  • beslag leggen op goederen om een civiel vonnis of een boete veilig te stellen;
  • hij treedt op als adviseur van de rechtbank in handelszaken. Een gerechtsdeurwaarder kan ook met de algemene benaming “uitvoeringsambtenaar” worden aangeduid.
  • In feite is de belangrijkste taak van veel gerechtsdeurwaarders de tenuitvoerlegging van vonnissen, namelijk het innen van geld.

Deurwaarders en slotenmakers

Gerechtsdeurwaarders moeten vaak een beroep doen op een slotenmaker om snel de deur van een woning te komen openen. Deze slotenmaker moet met alle soorten sloten overweg kunnen, waaronder hangsloten met sleutel, nachtsloten, knopensloten, cilindersloten, deurknoppen en hefbomen.

Lockplus werkt al jaren samen met gerechtsdeurwaarders. In onderstaande voorbeelden geven we je enkele situaties van wanneer een deurwaarder beroep op ons deed

  1. Soms moet een deurwaarder, al dan niet vergezeld van de politie, een huis binnengegaan terwijl het vergrendeld is. Als de eigenaar niet kan of wil opendoen, dan wordt de slotenmaker ingeschakeld.
  2. Soms gaat het niet om een woning, maar om een wagen, een schuur, een tuinhuis en zelfs een caravan. De deurwaarder heeft zijn opdracht en om die zonder moeite te kunnen uitvoeren belt hij Lockplus zodat wij hem kunnen helpen. Wij maken elke deur en elk slot schadevrij open. Indien nodig installeren we nadat de deurwaarder klaar is een nieuw slot.
  3. Eén keer sloot een deurwaarder zich tijdens een ontruiming per ongeluk buiten het huis dat ontruimd werd. Het kan letterlijk iedereen overkomen. Het was belangrijk om de woning zo snel mogelijk weer in te kunnen, dus had hij iemand nodig die snel de deur kon openmaken. Als u zich ooit in zo’n situatie bevindt, aarzel dan niet met ons contact op te nemen. Als slotenmaker zijn we ons bewust van de urgentie en zullen we alles in het werk stellen om u snel en zonder tijdsverlies te helpen.

Lockplus werkt al vele jaren samen met tal van deurwaarders, heb jij vanuit uw beroep behoefte aan een betrouwbare slotenmaker? Aarzel dan niet contact op te nemen. Onze deskundige en discrete slotenmaker staat steeds voor je klaar!

Meer lezen:

Meerpuntssluiting Krukbediend
Inbraakbeveiliging

Wat is een klopsleutel?

Inbrekers gebruiken steeds inventievere methodes om woningen binnen te dringen, waaronder het gebruik van klopsleutels. In dit artikel legt slotenmaker Lockplus uit wat een klopsleutel is en hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen.

Lees meer »

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven