16 Kosteloze Tips voor Inbraakpreventie

Leer hier meer over:

16 Kosteloze Tips voor Inbraakpreventie: Bescherm uw Huis als een Expert!

In dit artikel delen we 16 kosteloze tips om uw huis veilig te houden. Als ervaren slotenmakers weten we precies wat nodig is om inbrekers buiten te houden. Laten we samen door deze waardevolle adviezen lopen. Heb je toch vragen of heb je hulp nodig? Aarzel dan niet ons te contacteren.

Wees Alert op Ongewone Tekens

1. Controleer Uw Voordeur

Uw voordeur is vaak het eerste doelwit voor inbrekers. Een minder bekende tactiek van inbrekers is het gebruiken van bargoense tekens om huizen te markeren. Deze tekens kunnen informatie geven over de beste inbraaktijden of de aanwezigheid van waardevolle spullen. Check daarom regelmatig de omgeving van uw voordeur en huisnummer op vreemde tekens. Ziet u iets ongewoons? Verwijder het direct en informeer de politie. Deze kleine actie kan een groot verschil maken in uw huisbeveiliging.

Slimme tips voor Inbraakpreventie: Uw Voordeur

2. Vermijd Touwtjes Uit Uw Brievenbus

Een touwtje uit de brievenbus lijkt misschien een handige oplossing voor wanneer de kinderen geen sleutel hebben, maar het is ook een uitnodiging voor inbrekers. Met een simpel touwtje kunnen zij zonder moeite uw deur openen. Verwijder daarom dit soort touwtjes en investeer in een veiliger alternatief.

3. Sluit Altijd Af

Het lijkt vanzelfsprekend, maar veel inbraken gebeuren omdat deuren of ramen niet goed afgesloten zijn. Zelfs als u maar even de deur uitgaat, is het belangrijk om uw huis af te sluiten. Dit geldt niet alleen voor de voordeur, maar ook voor achterdeuren en ramen. Opengebroken meubilair kan extra schade veroorzaken, dus het is beter om deze niet op slot te doen.

Wees Discreet in Communicatie

4. Let op bij Rouwadvertenties

Het publiceren van rouwadvertenties met specifieke data en adressen kan inbrekers een duidelijk signaal geven wanneer uw huis onbewaakt is. Wees daarom voorzichtig met het delen van deze informatie in de krant of online. Overweeg alternatieve manieren om mensen te informeren over de uitvaart.

5. Wees Voorzichtig met Automatische E-mailbeantwoording

Als u op vakantie bent, is het verleidelijk om een automatisch antwoord in te stellen op uw e-mail. Echter, dit kan inbrekers laten weten dat u niet thuis bent. Kies in plaats daarvan ervoor om uw e-mail gewoon te laten bezorgen bij de server van uw Internet Service Provider. Zo kunt u uw e-mail checken via webmail zonder uw afwezigheid kenbaar te maken.

Verborgen Gevaren Rondom het Huis

6. Houd de Omgeving van Uw Huis Overzichtelijk

Dichte beplanting rond uw huis kan een perfecte schuilplaats bieden voor inbrekers. Zorg ervoor dat struiken en bomen rondom deuren en ramen niet te hoog of te dicht zijn. Dit verbetert niet alleen uw zichtbaarheid maar ontmoedigt ook inbrekers.

7. Geen Verborgen Sleutels

Het verstoppen van een reservesleutel onder de deurmat of in een bloempot is een bekend fenomeen voor inbrekers. Deze “geheime” plekken zijn vaak de eerste plaatsen waar gezocht wordt. Kies in plaats daarvan voor een veiligere oplossing, zoals het geven van een reservesleutel aan een vertrouwde buur.

Tips voor Inbraakpreventie: Maak Uw Huis Bewoond

8. Zorg voor een Bewoonde Indruk Tijdens Uw Vakantie

Eén van de belangrijkste tips voor Inbraakpreventie is zorgen dat je huis er NIET onbewoond uitziet. Dat trekt inbrekers aan. Laat bijvoorbeeld geen openstaande koelkasten of volle brievenbussen achter. Zorg dat uw planten water krijgen en haal geen gordijnen weg. Dit soort kleine acties kan een groot verschil maken.

9. Gebruik Geen Duidelijke Afwezigheidssignalen

Laat geen briefjes achter op de deur of achter het raam waarin staat dat u weg bent. Dit zijn duidelijke signalen voor inbrekers dat uw huis onbewaakt is. Wees ook voorzichtig met het achterlaten van huisvuilzakken voor lange tijd.

Extra Voorzorgsmaatregelen

10. Veiligheid van Waardepapieren

Belangrijke documenten zoals paspoorten, rijbewijzen en bankpasjes moeten veilig worden bewaard. Overweeg om deze in een bankkluis te plaatsen als u voor langere tijd weg bent. Dit voorkomt dat inbrekers waardevolle persoonlijke informatie stelen.

11. Beveilig Uw Fietsen en Bromfietsen

Zelfs als uw fietsen en bromfietsen binnen staan, is het belangrijk om ze op slot te doen. Gebruik zware kettingen en kwaliteitssloten. Dit maakt het stelen van uw fiets of bromfiets veel moeilijker voor inbrekers.

Kosteloze Tips voor Inbraakpreventie:
Kosteloze Tips voor Inbraakpreventie:

Inbraakcompartimentering: Een Slimme Aanpak

12. Doe Alle Deuren op Slot

Het op slot doen van alle deuren binnen uw huis kan voorkomen dat inbrekers gemakkelijk toegang krijgen tot verschillende delen van het huis. Dit wordt ‘inbraakcompartimentering’ genoemd. Het afsluiten van de garagedeur is hierbij ook cruciaal, aangezien dit een veelgebruikte route is voor inbrekers.

13. Spreek met Buren Af

Goede relaties met uw buren kunnen een grote rol spelen in de beveiliging van uw huis. Overweeg om met hen af te spreken dat zij een oogje in het zeil houden als u weg bent. Dit kan inbrekers afschrikken, omdat ze weten dat de buurt actief geobserveerd wordt.

Proactief Blijven

14. Bel Bij Onraad Altijd de Politie

Een snelle reactie kan het verschil maken in het vangen van inbrekers. Aarzel niet om de politie te bellen als u iets verdachts ziet. Het noteren van kentekens van verdachte voertuigen kan ook helpen bij het opsporen van potentiële inbrekers.

15. Schakel Uw Telefoon Door

Een doorgeschakelde telefoon kan de indruk wekken dat er iemand thuis is. Gebruik *21 (KPN-telecom) om uw telefoonnummer door te schakelen naar een familielid of kennis. Dit kan ongewenste bellers afschrikken.

Bouwkundige Aanpassingen

16. Schuttingwanden

Zorg ervoor dat uw schuttingwanden moeilijk te beklimmen zijn. Dit kunt u doen door verticaal gelamenteerde elementen te gebruiken. Vergeet ook niet om de schuttingdeur op slot te doen tijdens uw vakantie. Dit kan een extra barrière vormen tegen inbrekers.


Een inbraak voorkomen hoeft niet duur te zijn. Met deze eenvoudige, kosteloze tips voor inbraakpreventie kunt u uw huis effectief beschermen tegen inbraken. Wees altijd alert en neem proactieve stappen om uw eigendommen en geliefden veilig te houden.

Heeft u hulp nodig bij het beveiligen van uw huis tegen inbrekers? Of bent u op zoek naar professioneel advies over de beste sloten en beveiligingssystemen? Neem dan vandaag nog contact op met Lockplus! Onze slotenmaker staat klaar om u te voorzien van persoonlijk advies en oplossingen op maat.

Wacht niet tot het te laat is; zorg voor een veilig gevoel in uw eigen huis. Bel ons nu of stel een vraag en ontvang meer informatie.
Uw veiligheid is onze zorg bij Lockplus!

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven