Moet ik mijn raamvergrendeling vervangen?

Leer hier meer over:

raamvergrendeling vervangen

Wanneer een raamvergrendeling vervangen

Als u de beveiliging van uw huis serieus neemt, moet u ervoor zorgen dat u alle sloten rondom uw huis in de gaten houdt. Een van de belangrijkste dingen die u hierbij wilt controleren, is de raamvergrendeling. 

Al te vaak zien we dat deuren alle aandacht krijgen. Een inbreker maakt het echter weinig uit langs welke weg hij binnen geraakt. Dus de deuren zijn belangrijk… Maar niet meer of minder dan alle andere doorgangen. De ramen worden hier al eens vergeten… en inbrekers zijn hiervan op de hoogte.

Ramen en de meer specifiek de raamvergrendeling is dus even belangrijk als een goed vergrendelde deur. U moet de raamvergrendeling laten vervangen als u merkt dat ze niet zo goed werken als zou moeten. Wat kan er misgaan met een raam? 

Hier laten we u zien hoe u weet wanneer u raamsloten in uw huis moet vervangen.

Wanneer moet u idealiter een raamslot vervangen?

Laten we deze redenen eens bekijken.

Losse sloten

Iets dat u bij langdurig gebruik van sloten vaak zult zien, is dat ze losraken. U wilt er zeker van zijn dat u uw raamvergrendelingen goed standhoudt. Controleer dit regelmatig, zeker als je intrekt in een nieuwe woning. Zodra u merkt dat ze los zitten laat je ze best vervangen. Met losse sloten bestaat de kans dat ongewenste gasten uw huis binnenkomen. Bovendien zult u merken dat losse sloten vrij eenvoudig te vervangen zijn en niet zo duur zijn. Ze vervangen kan je op termijn heel wat bijkomende kosten besparen. 

Defecte scharnieren

Naast de sloten zien we vaak bij oudere woningen dat de scharnieren van de ramen versleten zijn. Als de scharnieren niet voldoende weestand meer geven, dan is het vervangen van het slot niet voldoende. Een goede raamvergrendeling begint natuurlijk bij de scharnieren. Als die het begeven bij de minste duw, dan zal het slot je niet helpen om inbrekers buiten te houden. Controleer dus ook de raam scharnieren. Is daar een probleem dan is vervangen de enige optie.

raamvergrendeling en raamscharnieren

Sloten sluiten niet

Een ander ding dat u moet overwegen, is wanneer de sloten van uw ramen blokkeren of niet goed meer sluiten. Het is normaal dat de raamvergrendelingen na verloop van tijd roest of vervormt. De meeste ramen worden dagelijks gebruikt en na enkele jaren is slijtage geen uitzondering. Ook sloten die zelden of nooit gebruikt worden kunnen na verloop van tijd blokkeren waardoor ze niet goed meer afsluiten. 

Dit kan na verloop van tijd het belangrijkste doel van de vergrendeling belemmeren: uw veiligheid. Dus probeer de ramen te openen om te zien of de sloten sluiten of niet. Probeer waar mogelijk ook eens aan de buiten te duwen om te zien of ze goed stand houden onder (minimale) druk. Als ze niet goed sluiten, neem dan contact op met een slotenmaker voor hulp. Want zelf het slot vervangen kan weer leiden tot schade.

Veiligheidsproblemen

Zeker als u nu in een buurt woont waarvan bekend is dat er veiligheidsproblemen zijn, moet u het veiligheidssysteem van uw huis verbeteren. Raamsloten zijn heel belangrijk om je woning te beschermen en veilig te houden. Het toevoegen van een extra slot kan een kost lijken, maar zie het als een inverstering in je eigen veiligheid. We raden het altijd aan, voeg extra sloten toe, zelfs als er in uw omgeving een lager veiligheidsrisico is. Het zorgt ervoor dat u bij het beveiligen van uw huis de inbrekers een stap voor blijft.

Moet u repareren of vervangen?

Als het erom gaat te kiezen of u het venster wilt herstellen of het venster wilt vervangen, moet u weten dat een professional de enige manier is om zekerheid te hebben. 

  • Zekerheid dat de sloten correct zijn geïnstalleerd
  • Zekerheid dat de sloten van goede kwaliteit zijn
  • Zekerheid dat het werk proper en zonder schade wordt uitgevoerd
  • Garantie op het werk en materiaal.

Lockplus helpt vaak mensen door advies te geven, of door de beveiliging zelf te installeren. Een slotenmaker aan boord halen zal u de beste garantie geven op een goede beveiliging en op raamsloten die inbrekers geen kans geven.

Lockplus zal een gedegen onderzoek uitvoeren om er zeker van te zijn dat u precies krijgt wat u nodig heeft. Meer nog, u zult ook merken dat onze slotenmaker het veel professioneler en beter doet dan elke andere mogelijke optie.

Het proces van het vervangen of herstellen van vensters of raamsloten is vrij eenvoudig en duurt niet te lang. Het kost vaak amper 20 tot 30 minuten. 

Neem contact op in het geval uw raamvergrendelingen aan vervanging toe zijn

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven