Elektrische sloten

Leer hier meer over:

lockplus-Toegangscontrole

Dankzij technologie verschuift alles richting automatisering. Zelfs de sloten van huizen en kantoren profiteren van deze technologie, aangezien ze nu elektrisch zijn. Als u ook toegangscontrole via een elektrisch slot voor uw huis of bedrijf wilt hebben, vindt u hier alles wat u erover moet weten.

Wat zijn elektrische sloten?

Een elektrisch slot is sleutelloos en wordt ontgrendeld met behulp van een elektrische stroom. De elektrische stroom wordt meestal gebruikt om een motor of een solenoïde van stroom te voorzien. U kunt de deur op veel manieren ontgrendelen. Het slot is bijvoorbeeld te ontgrendelen met:

  • Mobiele app
  • Sleutelcode
  • Sleutelhanger

En nog veel meer van dergelijke apparaten

U kunt ook het slot controleren om te zien of iemand toegang of toegang heeft gekregen. Daarom is het een van de veiligste sloten voor woningen en kantoren.

Hoe werkt een elektrisch slot?

Als u het beste slot wilt kiezen, moet u weten hoe een elektrisch slot werkt. Het werkt op een eenvoudige manier op dezelfde manier als de elektrische deurvergrendelingen op uw auto werken. Deze sloten hebben een motor die in het slot is begraven.

De motor wordt geactiveerd door een elektrische impuls. Het werkt op dezelfde manier wanneer u op de knop op uw autosleutels drukt om de portieren te ontgrendelen. Voor een elektrisch slot in uw huis of kantoor heeft u echter niet zo’n sleutelhanger nodig om de deur te ontgrendelen.

Soorten elektrische sloten

De drie belangrijkste soorten elektrische sloten zijn:

1. Gecodeerde invoer

Gecodeerde invoer is een van de meest populaire soorten elektrische sloten die worden gebruikt door bedrijven en huiseigenaren. Je hebt het waarschijnlijk ook ergens gezien. Het plaatst een toetsenbord buiten de deur.

U kunt een code instellen en deze op het toetsenbord invoeren als u toegang wilt krijgen tot thuis of op kantoor. Nadat u de code heeft ingevoerd, gaat de deur automatisch voor u open.

2. Biometrisch

Een andere populaire keuze onder bedrijven is een biometrisch elektrisch slot. Om het te ontgrendelen, moet u uw vingerafdruk gebruiken. Deze sloten slaan een foto van uw vingerafdruk op.

Daarom hoef je alleen maar de afdrukken in te voeren van mensen die je toegang wilt geven. Biometrische elektrische sloten zijn echter niet alleen beperkt tot vingerafdrukken. Sloten met gezichtsscanners, oogscanners of spraakgestuurde scanners vallen ook onder deze categorie.

3. Smartphone-bediend slot

Een slot met smartphone is een populaire keuze voor huiseigenaren. Deze sloten kunnen overal worden geactiveerd, dus u hoeft alleen uw telefoon te gebruiken om toegang te krijgen tot uw huis. Het beste hiervan is dat u te allen tijde kunt controleren of uw deur op slot is.

Ook als je op kantoor of op vakantie bent, kun je met de lock-app controleren of alles veilig is.

Conclusie

Dat is uw complete gids voor elektrische sloten. Kies dus de beste sloten voor uw huis of kantoor en verbeter nu de beveiligingsmaatregelen. Dergelijke technologie is briljant om u te beschermen tegen inbraak en tegelijk heel erg gebruiksvriendelijk.

Wil je meer info over elektrische sloten en de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons.

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven