Help ik ben mijn sleutels kwijt – Stappenplan

Leer hier meer over:

Te volgen stappen als u uw sleutels bent kwijtgeraakt

Wist u dat verloren sleutels de gemiddelde Belg rond de 175 Euro kosten?

We hebben allemaal in die positie gezeten. Zelfs als u een van de meest verantwoordelijke mensen op aarde bent kan je nog steeds uw sleutels verliezen. het overkomt de meeste mensen minstens één keer in hun leven.

Het is niet alleen stressvol om ergens uw sleutels kwijt te raken, het vormt ook een grote bedreiging voor de veiligheid van uw huis of wagen.

Als u sleutels bent kwijtgeraakt, moet u weten wat u onmiddellijk moet doen. Hier zijn een paar stappen die u moet volgen als u uw sleutels verliest of als de sleutels worden gestolen:

Stap 1: bel de verzekeringsmaatschappij

Zodra u zich realiseert dat u de sleutels van uw huis bent kwijtgeraakt, moet u uw verzekeringsmaatschappij bellen. In de meeste gevallen dekt de verzekeringsmaatschappij de kosten van de slotenmaker of sturen ze een vakman uit hun eigen team om uw slot te vervangen.

Deze stap is belangrijk omdat u uw verzekeringsmaatschappij zo snel mogelijk op de hoogte moet stellen als u de sleutels van uw huis bent kwijtgeraakt. De meeste bedrijven zijn behulpzaam en zullen proberen u op alle mogelijke manieren te helpen.

Stap 2: Neem contact op met de lokale politie

Vaak weet u misschien niet of u de sleutels bent kwijtgeraakt of dat uw sleutels zijn gestolen. Om gedoe in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk om contact op te nemen met uw plaatselijke politie en een melding te doen van de ontbrekende sleutels. Als u eenmaal een politiebevel heeft, kan de verzekeringsmaatschappij u ook beter van dienst zijn. In het geval dat uw sleutels zijn gestolen, kan de politie helpen ervoor te zorgen dat de sleutels van uw huis op geen enkele manier worden misbruikt.

Stap 3: Verander het slot

Hoe jammer het ook klinkt, u zou het slot moeten vervangen als u de sleutels van uw huis bent kwijtgeraakt. De enige manier om de veiligheid van uw huis te garanderen, is door een professional het oude slot te laten verwijderen en het te laten vervangen door een nieuw, terwijl u tegelijkertijd een nieuw paar sleutels krijgt. Vergeet niet om deze keer geen sleutels te verliezen, aangezien het wisselen van sloten van uw huis een tijdrovend proces kan zijn.

Stap 4: Pas op voor oplichting

Als lokale mensen in uw omgeving horen dat u buitengesloten bent, zullen inbrekers waarschijnlijk in een oogwenk naar u toe komen. Het meest ongelukkige deel van dit scenario is dat veel inbrekers vermomd kunnen zijn als slotenmakers en beweren u te komen helpen.

Als u veilig weer in uw huis wilt komen, is het belangrijk om alert te blijven op eventuele slotenmakersfraude. Dit omvat online advertenties, het in rekening brengen van een zeer hoge prijs, bedrijven zonder vergunning en het doorboren van uw slot zonder toestemming van de verzekeringsmaatschappij.

Wat je zeker niet moet doen:

  • zelf de deur forceren
  • een raam stukmaken om binnen te komen
  • op het dak klimmen omdat daar nog een venster open staat
  • panikeren

Samenvattend

Voor degenen onder u die uw sleutels kwijt zijn, zijn hier enkele stappen die u moet volgen als u de sleutels van uw huis kwijt bent

  • U moet de maatschappij bellen die uw huis verzekert
  • U moet contact opnemen met een plaatselijk politiebureau
  • Vervang de sloten en zorg ervoor dat ze in goede staat zijn
  • Wees op uw hoede voor oplichterij en wees voorzichtig als u mensen om hulp vraagt.

Ook al is het kwijtraken van sleutels een stressvolle ervaring, vergeet niet dat u zich er niet al te veel zorgen over hoeft te maken. Zelfs de zwaarste sloten krijgen wij als professionele slotenmaker ook zonder sleutel terug geopend – maar u zult geduldig genoeg moeten zijn om ondermeer de verzekeringsmaatschappij de hele situatie te laten afhandelen.

Heb je vragen of hulp nodig? Aarzel niet ons te contacteren.

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven