Hebt u een vraag? Stel ze hier

Naam
E-mail
Waarover hebt u vragen?
Bericht
Het formulier werd verzonden. We geven snel antwoord.
Er was een probleem met het versturen van het probleem. Bel ons; 0494/30 82 04

Beveiligingstips in en om het huis

Een veilige woning geeft niet alleen gemoedsrust, maar verkleint ook de kans op een geslaagde inbraak. Gelukkig hoeft inbraakpreventie niet ingewikkeld of duur te zijn. Met een paar doordachte aanpassingen aan deuren, ramen en andere kwetsbare plekken verhoog je de veiligheid aanzienlijk.

In dit artikel ontdek je praktische tips en hulpmiddelen waarmee je jouw woning beter kunt beschermen – of je nu in een huis of appartement woont.

DE BESTE BEVEILIGINGSTIPS IN EN OM HET HUIS

Safety first! Beveiligingstips in en om het huis.

Inbraakbeveiliging verhoogt je veiligheidsgevoel en verkleint de kans op een geslaagde inbraak. Wist je dat je huis beveiligen tegen inbraak niet zo moeilijk is als het soms lijkt? Met enkele kleine aanpassingen zorg je al voor fikse inbraakwering. We zetten graag voor U op een rij wat je kunt doen om deuren, ramen en de garage te beschermen tegen indringers. Met deze checklist in de hand shop jij binnen no-time de producten voor een veilige woning.

beveiligingstips in en om het huis

 

1. INBRAAKBEVEILIGING DEUR

Wist je dat inbrekers in meer dan 60% van de gevallen proberen binnen te komen via de voor- of achterdeur? Een zwak slot of slecht beslag kan hen in minder dan een minuut toegang geven tot je woning. Met de juiste maatregelen maak je het hen echter een stuk moeilijker. De belangrijkste beveiligingstips hebben dus met de deur te maken.

image -

1. Kies voor veilige sloten
Een gewone insteekslot is vaak niet voldoende. Overweeg een meerpuntssluiting, waarbij de deur op meerdere plaatsen vergrendeld wordt in het kozijn. Dit maakt het veel lastiger om de deur open te breken. Eventueel kun je dit combineren met een extra bijzetslot voor extra veiligheid.

2. Installeer veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging
Veel inbraken gebeuren via de cilinder van het slot. Met speciaal veiligheidsbeslag bescherm je de cilinder tegen het afbreken of uittrekken ervan, ook wel ‘kerntrekken‘ genoemd. Bij deze inbraakmethode wordt een schroef in de cilinder gedraaid, waarna deze met een tang of trekker verwijderd wordt. Kerntrekbeveiliging voorkomt dit.

3. Scharnieren met veiligheidsnok of dievenklauwen
Een ander veelvoorkomend probleem zijn zwakke scharnieren, vooral bij deuren die naar buiten openen. Gebruik daarom scharnieren met een veiligheidsnok of installeer losse dievenklauwen. Deze vergrendelen de deur mechanisch in het kozijn, waardoor een inbreker de deur niet zomaar uit het kozijn kan lichten, zelfs als de scharnierpennen worden verwijderd.

image 1 -

4. Plaats een anti-inbraakstrip
Een anti-inbraakstrip voorkomt dat een koevoet of schroevendraaier tussen de deur en het kozijn geplaatst kan worden. Hierdoor wordt het openwrikken van de deur vrijwel onmogelijk. Dit is vooral nuttig voor achterdeuren of garage-ingangen die minder goed zichtbaar zijn vanaf de straat.

5. Brievenbusbeveiliging
Een veel onderschatte zwakke plek is de brievenbus. Inbrekers gebruiken soms een ijzerdraadje of lus om via de brievenbus de deur van binnenuit open te maken. Door een brievenbusbeveiliging te plaatsen, bijvoorbeeld een tochtklep met interne klepbegrenzer, voorkom je deze techniek zonder de post tegen te houden.

Bron: politie.be

 

 

2. INBRAAKBEVEILIGING RAAM

Het raam moet het vaak ontgelden wanneer indringers een poging doen om in te breken. Helaas schort het dan ook vaak aan de beveiliging ervan. En dat terwijl er een massa aan veiligheidsproducten zijn die jouw raam beveiligen.

1. Beveilig kleine ramen met een barrièrestang
Kleine ramen, zoals die in het toilet, de kelder of boven een deur, zijn aantrekkelijk voor inbrekers. Ze kunnen snel worden ingetikt en bieden soms net genoeg ruimte om binnen te komen. Een barrièrestang of -rooster verhindert dat iemand zich hierdoor naar binnen wringt, zonder het raam volledig af te sluiten.

2. Draaikiepramen met afsluitbaar beslag
Draaikiepramen zijn handig voor ventilatie, maar vormen ook een risico. Kies voor afsluitbaar draaikipbeslag, waarmee je de raamkruk met een sleutel kunt vergrendelen. Zo voorkom je dat een inbreker, die bijvoorbeeld een klein hoekje van het raam inslaat, de kruk eenvoudig kan omdraaien en binnen kan stappen.

3. Inbraakwerend glas of folie
Overweeg het plaatsen van gelaagd glas of inbraakvertragende folie. Dit type glas is veel moeilijker te breken en vertraagt inbrekers aanzienlijk, wat de kans verhoogt dat ze opgeven of betrapt worden.

Vergeet ook deze beveiligingstips niet

  • Buitenverlichting met bewegingssensoren schrikt inbrekers af, vooral aan achtergevels of donkere steegjes.
  • Een slimme deurbel met camera stelt je in staat om bezoekers te zien en op te nemen, ook als je niet thuis bent.
  • Camera’s en zichtbare beveiliging hebben een preventieve werking. Zelfs een nep-camera kan afschrikken.
  • Tijdschakelaars op verlichting en elektronische toestellen kunnen de illusie wekken dat er iemand thuis is.

Conclusie

Je huis beveiligen hoeft geen fortuin te kosten. Met een paar strategische ingrepen maak je het inbrekers een stuk moeilijker en geef je jezelf én je gezin een veiliger gevoel. Of het nu gaat om het versterken van sloten, het installeren van anti-inbraakstrips of het plaatsen van barrièrestangen voor kleine ramen: elke maatregel telt.

Wil je professionele hulp of advies op maat voor jouw woning? Neem dan contact op met een erkend beveiligingsspecialist en ontdek welke oplossingen het best bij jouw situatie passen.

Scroll naar boven