Beveiligingstips in en om het huis

Leer hier meer over:

DE BESTE BEVEILIGINGSTIPS IN EN OM HET HUIS

Safety first!

Inbraakbeveiliging verhoogt je veiligheidsgevoel en verkleint de kans op een geslaagde inbraak. Wist je dat je huis beveiligen tegen inbraak niet zo moeilijk is als het soms lijkt? Met enkele kleine aanpassingen zorg je al voor fikse inbraakwering. We zetten graag voor U op een rij wat je kunt doen om deuren, ramen en de garage te beschermen tegen indringers. Met deze checklist in de hand shop jij binnen no-time de producten voor een veilige woning.

 

1. INBRAAKBEVEILIGING DEUR

Inbrekers verschaffen zichzelf regelmatig toegang tot een woning via de voor- of achterdeur. Hoe snel een inbraakpoging lukt en of deze überhaupt slaagt, is afhankelijk van de preventieve maatregelen die jij als huiseigenaar neemt.

Sloten

Kies je voor een meerpuntssluiting of een extra bijzetslot, dan is jouw deur beter beveiligd. De toegangsdeur is dan immers op meer dan één plek verankerd in het kozijn. Er zit een verschil tussen een standaard slot met bijzet slot en een meerpuntssluiting. Bij de eerste variant moet je twee handelingen verrichten om de deur te openen: zowel het gewone insteekslot als het bijzetslot openen met een sleutel. Bij meerpuntssluitingen ontgrendel je met één draai van de sleutel alle schoten die in het deurkozijn verankert zitten.

 

 

Veiligheidsbeslag (met kerntrekbeveiliging)

Door Veiligheidsbeslag op jouw buitendeur te plaatsen, is het voor inbrekers veel lastiger om het slot te forceren, de cilinder af te breken . Gebruik je kerntrekbeveiliging, dan is de kans bovendien klein dat indringers de cilinder ‘kerntrekken’: met behulp van een schroef de cilinder kapottrekken.

Veiligheidsnok

Voor buitendeuren wordt geadviseerd om scharnieren te gebruiken met een veiligheidsnok. Je herkent deze aan de extra ‘pin’ die uit het scharnier- of paumelleblad steekt. Is een deur gesloten, dan steekt de veiligheidsnok door het metalen scharnierblad in het deurkozijn zodat die zijde van

Figuur 1dievenklauwen

de deur letterlijk vergrendeld is. Hebben inbrekers een slot geforceerd, dan kunnen ze de deur nog altijd niet uit het kozijn trekken doordat de veiligheidspinnen de deur zekeren in het kozijn. Overigens zijn er ook losse dievenklauwen verkrijgbaar die je door het scharnier, in het kozijn kunst steken. Zij werken op dezelfde wijze als een scharnier met veiligheidsnok.

Vooral belangrijk bij naar buiten draaiende deuren!

 

 

Anti-inbraakstrip

Een Anti-inbraakstrip zien we vooral terug bij achterdeuren: de deur die over het algemeen minder in het zicht zit van omwonenden en voorbijgangers. Hoewel een anti-inbraakstrip minder fraai kan zijn, werkt hij zeer effectief. Inbrekers kunnen namelijk geen koevoet tussen de deur en het deurkozijn krijgen, waardoor het openbreken nagenoeg onmogelijk wordt.

Brievenbus beveiliging

Denk je er alles aan te hebben gedaan om jouw deur te beveiligen? Wist je dat indringers ook met een simpel ijzerdraadje via jouw brievenbus de deur vanaf de binnenkant kunnen openen. Tackle dat probleem meteen met brievenbusbeveiliging. Geen belemmering voor de post maar wel voor ongewenste gasten!

Klim beveiliging

Klim beveiliging:

 

 

2. INBRAAKBEVEILIGING RAAM

Het raam moet het vaak ontgelden wanneer indringers een poging doen om in te breken. Helaas schort het dan ook vaak aan de beveiliging ervan. En dat terwijl er een massa aan veiligheidsproducten zijn die jouw raam beveiligen.

Er zijn alle maten en gewichten in sloten en per situatie zijn er andere toepassingen.

Barrièrestang

Kleine raampjes voor het toilet of bovenlichtjes boven de deur zijn leuk, praktisch maar ook gevoelig voor inbraak. Bescherm ze met een Barrièrestang, zodat kinderen of volwassen mensen via deze weg niet naar binnen kunnen.

 

Draaikip beslag

Met Draaikip beslag opent u uw ramen wijd uit, maar ook met een smalle kier. Een ideale oplossing voor ramen die je graag open laat voor de ventilatie, ook wanneer je even een boodschapje moet doen. Er is bovendien afsluitbaar draaikip beslag beschikbaar. Je voorkomt daarmee dat de klink van een raam bewogen kan worden. Mocht een inbreker een klein gedeelte van jouw raam breken en bij de hendel kunnen, dan kan hij deze alsnog niet omdraaien.

Opbouw van de  beveiliging verbetert de inbraakveiligheid. Deze kan niet van buitenaf gemanipuleerd worden.

 

 

 

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven