Betrouwbare cilindersloten

Leer hier meer over:

cilindersloten

Wat zijn betrouwbare cilindersloten?

Door de jaren heen zijn er veel wijzigingen aangebracht aan het vergrendelingssysteem vanwege de technologische vooruitgang. Deze vooruitgang heeft geleid tot de introductie van veiligere en duurzamere sloten en handgrepen. In de tijd dat er alleen hangsloten waren, was het inbraakpercentage hoog omdat het gemakkelijker was om ze te forceren. Terwijl deze sloten in moderne tijden worden gecombineerd met stukjes technologie, bijvoorbeeld retina-identificatie of microchip-identificatie. Het is een efficiënte manier om het aantal overvallen of inbraken te verminderen.

 Nog steeds is het klikken en boren van sloten de gebruikelijke techniek die indringers gebruiken. De uitvinding van het cilinderslot heeft het echter een pak moeilijker gemaakt (zie ook geschiedenis van het slot).

Hoe betrouwbare cilindersloten herkennen?

Cilindersloten worden ook wel pin-tuimelaars genoemd, omdat ze bestaan uit verschillende pinnen die op verschillende lengtes op een as zijn uitgelijnd. De verschillende plaatsing van elke pin voorkomt dat het slot draait bij het inbrengen van een verkeerde sleutel. Ook kan een cilinderslot worden vervangen, zonder dat de hardware van het slot verandert.

Het mechanisme van cilindersloten is in de loop van de tijd verder gewijzigd vanwege de scherpzinnige aard van de criminelen. Wat zijn betrouwbare cilindersloten, moet de vraag zijn die in je opkomt. Tegenwoordig worden cilindersloten vervaardigd met anti-knip-, anti-boor- of anti-stoot-eigenschappen.

Dergelijke kenmerken hebben deze sloten robuust gemaakt en bestand tegen eventuele schade door inbrekers. Hoogwaardige Euro-slotcilinders van topkwaliteit worden beschouwd als de meest betrouwbare voor woningen en bedrijfspanden. Dankzij hun anti-snapping-eigenschap kunnen ze op alle soorten deuren van allerlei materialen worden geïnstalleerd. Ook verslijt het slot niet door de nieuwe steekvlamtechniek die door de indringers is aangenomen om in iemands eigendom binnen te komen.

Hoe kunt u veilige cilindersloten herkennen?

De meeste inbraken vinden meestal plaats wanneer uw eigendom vol kwetsbaarheden is. Een groot aantal zwakke punten vormt een gouden kans voor de indringers. Het merendeel van de individuen besteedt minder aandacht aan de deursloten wanneer ze naar een nieuwe plek verhuizen. Ook al passen anti-snappende Euro-slotcilinders bij eigendommen, mensen zijn niet in staat om solide cilindersloten te herkennen. Dus hier zijn enkele belangrijke functies die u zullen helpen bij het herkennen van solide cilindersloten;

De vergrendelingsconstructie die typisch wordt aangetroffen in deuren van composiet en hout, zijn de eurocilindersloten.

De aangepaste versie van het cilinderslot heeft een anti-snapping-functie die in 2011 is geïntroduceerd. Er zijn twee manieren om erachter te komen of uw deurslot al dan niet uit deze eigenschap bestaat. Een van de methoden is om te controleren of het cilinderslot SS312 Diamond goedgekeurd is.

De aanwezigheid van een diamantvormig logo op het metalen slot is een bewijs dat het SS312 diamant goedgekeurd is. De andere methode is om te controleren op het drie-sterren kitemark-logo. Dit logo kan overal op het slot aanwezig zijn.

Als het cilinderslot dat aan uw deur is geïnstalleerd een van deze logo’s mist, betekent dit dat het een oude versie is. Daarom is het beter om het slot te laten vervangen. De oude versies worden makkelijker geforceerd en geopend door inbrekers. Heb je vragen of wens je jouw sloten te vervangen? Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend om advies en hulp van Lockplus.

Lockplus zal een gedegen onderzoek uitvoeren om er zeker van te zijn dat u precies krijgt wat u nodig heeft. Meer nog, u zult ook merken dat onze slotenmaker het veel professioneler en beter doet dan elke andere mogelijke optie.

Neem contact op in het geval uw cilindersloten aan vervanging toe zijn

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven