Meerpuntssloten

Bouw een éénpuntsslot om naar meerpuntsslot

Creëer een instant veiligheidsgevoel door je éénpuntslot naadloos om te vormen tot een meerpuntsslot.
meerpuntslot haak

Meerpuntssluitingen

Een meerpuntsslot is een betrouwbaar en veilig slot. Bezorgd om inbraak of de veiligheid van je woning? Vervang dan al je eenpuntssloten door meerpuntssloten. Het voordeel van deze sluiting is dat je met een draai van de sleutel de deur perfect vergrendeld en ontgrendeld.

Het gebruik van een bijzetslot wordt dus overbodig. Meerpuntssloten vormen indien degelijk en robuust geconstrueerd, een uitstekende inbraakvertragende werking.

Ze zorgen bovendien voor een goede tocht- en geluiddichting. De centrale bediening zorgt voor een eenvoudige comfortabele sluiting. Er bestaat bovendien geen gevaar dat er een slot vergeten wordt. 

Het plaatsen van een meerpuntssluiting doe je best niet zelf, het vraagt expertise en ervaring. Het is daarom aan te raden dit slot door een expert te laten monteren.

Lockplus is gespecialiseerd in het frezen en monteren van meerpuntssloten in bestaande en nieuwe deuren. Het grote voordeel bij driepuntssloten is de grote braakveiligheid vanwege de meerdere schoten die tegelijk de deur sluiten.

meerpuntsloten vervangen

Een inbraakwerende en goed sluitende deur is tegenwoordig geen overbodige luxe, gezien de verontrustende stijgende cijfers van inbraken.

Natuurlijk wil je veilig en zorgeloos wonen, maar dat is moeilijk als je deur met een éénpuntsslot binnen 30 seconden geopend kan worden.

Wij verzorgen de montage van het slot, de cilinder & het deurbeslag. Al onze sloten zijn voorzien van het SKG keurmerk … de garantie voor een goed beveiligde deur.

Hoe werkt een meerpuntssluiting?

Een driepuntssluiting heeft drie schoten die d.m.v. een mechaniek met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kan je met 1 sleutel het slot op drie plaatsen tegelijk in het kozijn vergrendelen. Het sleutelgat zit op hoogte precies daar waar hij makkelijk te bedienen is.

De mechaniek in het slot is zo gemaakt dat deze heel soepel draait, ook zijn de schoten conisch gemaakt zodat de deur altijd stevig in de tochtrubber wordt getrokken en de deur niet kan kromtrekken of tochten.

Meerpuntssluitingen zijn te verkrijgen in allerlei verschillende varianten: cilinder of krukbediend.

Met een cilinderbediend slot draai je de deur open of dicht met een sleutel. Bij een deur die krukbediend is worden de schoten door de kruk omhoog te bewegen uitgezet of ingetrokken en vervolgens met één draaibeweging met een sleutel vergrendeld.

Meerpuntslot met cilinderbediend
Heb jij nog een 'roltapslot' zoals hierboven?
Wij vervangen deze door degelijke veilige meerpuntsloten!
meerpuntsslot inbraakveilig

Waarom een eenpuntsslot ombouwen tot een meerpuntssluitingen

Een meerpuntssluiting of driepuntssluiting geeft meer bescherming dan een standaard slot. Een gewoon slot kan geforceerd en/of doorgeboord worden. Een meerpuntssluiting daarentegen sluit op meerdere plekken in de deur. Dit maakt een meerpuntsslot erg moeilijk te forceren.

Een meerpuntssluiting staat dus met meerdere punten in verbinding met het kozijn. Afhankelijk van de soort varieert dit van 3 tot 5 aansluitpunten. Het meerpuntsslot is heel gebruiksvriendleijk: 1 sleutel opent of sluit alle sluitpunten tegelijkertijd.

Soorten meerpuntssloten

Er zijn voornamelijk 2 soorten meerpuntssluitingen te verkrijgen: Sleutelbediend of krukbediend.

  • Sleutelbediende meerpuntssloten: Hierbij is het de sleutel die de haken van de meerpuntssluiting in beweging brengt.

  • Krukbediende meerpuntssluiting: De haken komen in beweging door middel van de kruk (of klink). Door de kruk te bewegen komen de haken vrij.
driepuntsslot VS vijfpuntsslot

Driepuntssloten of vijfpuntssloten?

Hoe meer sluitpunten een deur of slot heeft, hoe moeilijker deze te forceren is.

Deze 2 soorten komen het meeste voor: 

  • De driepuntssluiting waarbij de deur op drie punten vastzit.
  • Vijfpuntssluiting is dan weer een slot die op vijf punten vasthaakt.

Meerpuntssluiting variaties

Er zijn drie grote varianten: blokschoten, haakschoten en rolnokken.

  • Blokschoten of deadbolts zijn, zoals hun naam al aangeeft, zware en logge armaturen die in de sluitplaat en het kozijn van een deur passen. Zij steken vanuit de sluitplaat in het kozijn door een rechthoekig blok van met ijzer versterkt staal.

  • Haakschoten: deze schoot heeft de vorm van een haak. Hij haakt in de sluitkom en zorgt voor een hoge weerstand. Sommige keurmerken verplichten het gebruik van een haakschoot omdat ze hun effectiviteit al meer maals hebben bewezen. Sommige driepuntssluitingen hebben zowel een blokschoot (middelste slot, bij de cilinder) als één of twee haakschoten. De combinatie maakt het forceren van de deur nog moeilijker.

  • Rolnokken of roltapsloten. Dit zijn kleine, uitstekende ronde voorwerpen die van boven naar beneden schuiven in de sluitplaat. Ze vergrendelen de deur, maar deze techniek is minder inbraakwerend. Je vindt rolnokken vooral in oudere deuren, we raden aan deze te vervangen omdat ze relatief makkelijk te forceren zijn.
meerpuntssluiting voor betere inbraakbeveiliging

Voordelen van een meerpuntssluiting

Het grootste voordeel van een meerpuntssluiting is dat ze het inbrekers erg moeilijk moeilijk maken om de deur te forceren. De deur, die op meerdere plaatsen vergrendeld zit, is de beste bescherming tegen inbraak met geweld. 

Hiermee wordt het de inbreker een stuk moeilijker gemaakt om de deur te forceren.

  • Meerpuntssluiting dubbele deur
  • Meerpuntssloten in kuntstof deuren 

Meerpuntssluiting montage

Enkel mensen met technische kennis kunnen een meerpuntssluiting op een correcte en verzorgde manier plaatsen. Het is geen makkelijk klus. Kies voor de montage dus best voor een specialist. 

Zo ben je zeker dat het slot er mooi komt in te zitten en vermijd je schade aan de reeds bestaande deuren of lijsten.

De vakmannen van Lockplus garanderen een perfecte en veilige montage, herstelling of vervanging van al je meerpuntssloten.

Vraag advies en hulp

Jarenlange ervaring en kennis van moderne technieken zorgen ervoor dat we beschikken over de inzichten die nodig zijn om aan al je wensen te voldoen.

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Particulieren

Makelaars & syndicus

Industrie & bedrijven

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer

Deurwaarders

Politie & justitie

Getuigenissen

Wat klanten over  ons zeggen
skin1-testi1.jpg
Ik ben over de hele lijn uiterst tevreden : houdt zich aan de afspraken, prijs-kwaliteit is prima, levert net en correct werk, maakt gebruik van topprodukten, ... daarbij wordt de service heel vlug en vriendelijk uitgevoerd. Een extra vraagje? Geen probleem, je wordt geholpen. Dank je wel!
uiterst tevreden
unnamed-3.png
Snel geholpen, voor een correcte prijs! Heel vriendelijk en behulpzaam. Heeft moeite gedaan om de deur te openen zonder een nieuw slot te steken, zodat extra kosten verleden werden.
eerlijke prijs, erg vriendelijk
skin1-testi3.jpg
Aanrader. Vriendelijke en correcte man. Snel ter plaatse met goede kennis van zaken. Lockplus, te onthouden contact voor toekomstige werken.
Kwaliteit, Stiptheid, Waarde
koen.png
Uitstekend, snel, vriendelijk en betaalbaar geholpen. Wat wil een mens nog meer?
snel en vriendelijk
Scroll naar boven