Hoe schuiframen beveiligen

Leer hier meer over:

schuiframen beveiligen, blijkt duidelijk dat er meerdere mogelijkheden zijn om uw huis te beveiligen tegen inbrekers.

Wanneer u uw huis ontwerpt, komt u misschien in de verleiding om voor die mooie schuiframen te kiezen. Ze laten niet alleen elke kamer er ruimer uitzien, maar schuiframen zijn ook veel gemakkelijker te openen en te sluiten.

Als u er echter voor kiest om schuiframen te installeren, moet u zich zorgen gaan maken over het beveiligen van schuiframen in uw huis.

Hoewel deze grote ramen uw huis er prachtig uit laten zien, maken schuiframen het ook voor inbrekers gemakkelijker om in uw huis in te breken.

Zelfs als u denkt dat u in een veilige omgeving woont waar u zich geen zorgen hoeft te maken over de beveiliging van schuiframen, raden we u toch aan de extra stap te nemen om ervoor te zorgen dat uw huis weerstand biedt aan indringers.

Hier zijn een paar manieren om inbraak te voorkomen met schuiframen in uw huis:

1. Venstersloten

De eenvoudigste manier om schuiframen te beveiligen, is door er een stevig slot aan toe te voegen. Zelfs als uw schuiframen vooraf sloten hebben, kan het nodig zijn om een extra slot te installeren om maximale inbraakpreventie bij schuiframen te garanderen. Afhankelijk van het type schuiframen in uw woning zijn hier enkele soorten raamvergrendelingen waaruit u kunt kiezen:

  • Sleutelvergrendelingen: dit zijn de meest voorkomende typen raamvergrendelingen, omdat de enige manier om het slot te openen is door middel van een sleutel die van binnenuit wordt gestoken.
  • Wigvergrendelingen: als u zich zorgen maakt over schuifraambeveiliging met dubbelhangende ramen, kunt u eenvoudig een wigvergrendeling gebruiken die een verstelbare bescherming biedt aan uw huis. Wigvergrendelingen beperken de beweging van uw raam niet en zijn daarom uiterst praktisch.
  • Sash Locks: Als u de neiging heeft om uw ramen regelmatig te openen en te sluiten, dan is de keuze voor een schuifraamvergrendeling de beste optie voor u.

De grootste reden om raamvergrendelingen te installeren, is dat het een eenvoudig en snel proces is. Om een raamvergrendeling te installeren, hoeft u alleen maar het type raamvergrendeling te kiezen dat best aansluit bij jouw noden. Je doet dit best niet zelf, omdat je blijvende schade aan je ramen kunt oplopen.

Doe beroep op professionals om de klus voor u te klaren. Wanneer u kiest voor een uitbestede service, bent u verzekerd van maximale bescherming aangezien elk slot effectief en op de juiste plaats wordt geïnstalleerd.

2. Raamsensoren of Home Security System

Wilt u uw woning maximaal beschermen tegen inbrekers en indringers, dan kunt u kiezen voor een woningbeveiligingssysteem. Deze systemen gebruiken bewegingssensoren om u elke keer dat uw raam openstaat te detecteren en te waarschuwen. Zo blijf je inbrekers voor die je schuiframen proberen open te schudden.

Raamsensoren kunnen ook afzonderlijk op elk van uw schuiframen worden geïnstalleerd.

3. Ramen van gehard glas

Indien je een stap verder wilt gaan dan is er geen betere optie dan de geharde glasramen. Met gehard glas kunt u niet alleen de temperatuur in huis behouden, maar het is ook veel moeilijker om een raam van gehard glas open te breken in vergelijking met ramen van gegloeid glas.

4. Dubbelzijdige vergrendeling is effectief als schuifraambeveiliging

Veel inbrekers proberen schuiframen open te schudden, maar er zijn ook inbrekers die een koevoet tussen de deur en het kozijn hebben geschoven. Voor een maximale beveiliging van uw schuiframen moet u daarom een raam kiezen dat aan beide zijden van de vleugel goed vergrendeld is.

Uit deze eenvoudige manieren om uw schuiframen te beveiligen, blijkt duidelijk dat er meerdere mogelijkheden zijn om uw huis te beveiligen tegen inbrekers.

Als u eenvoudige maar effectieve methoden wilt om uw huis te beveiligen, dan is de meest effectieve manier het inschakelen van professionals die veiligheidssystemen voor u kunnen installeren. Vraag vrijblijvend ons advies. We staan je graag bij om je woning veiliger te maken.

Het is tenslotte veel beter om voorzichtig te zijn dan om spijt te hebben!

Meer lezen:

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken samen met en voor:

Zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren kan je op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer
Scroll naar boven