Meerpuntssloten in Oudenaarde

Meerpuntssloten in Oudenaarde.

Wij bouwen al uw éénpuntssloten om naar een meerpuntsslot

meerpuntslot haak

Meerpuntssluitingen

Op zoek naar een meer betrouwbaar en veilig slot in je deur? Dan is een meerpuntsslot de enige goede keuze. Het voordeel van deze sluiting is dat je met een draai van de sleutel de deur perfect vergrendeld en ontgrendeld.

Het gebruik van een bijzetslot wordt dus overbodig. Meerpuntssloten vormen indien degelijk en robuust geconstrueerd, een uitstekende inbraakvertragende werking. In Oudenaarde plaats Lockplus deze sloten bij iedereen die veiligheid hoog in het vaandel draagt.

Ze zorgen bovendien voor een goede tocht- en geluiddichting. De centrale bediening zorgt voor een eenvoudige comfortabele sluiting. Er bestaat bovendien geen gevaar dat er een slot vergeten wordt. 

Meerpuntssluitingen in Oudenaarde

Woon je in Oudenaarde en wens je je sloten te vervangen door meer degelijke en betrouwbare meerpuntssluitingen? Dan doe je beroep op iemand met expertise en ervaring in je eigen buurt. 

Omdat er bij het correct (en zonder schade) ombouwen heel wat komt kijken, is het aan te raden dit slot door een expert te laten monteren. Lockplus is dé expert in het plaatsen van meerpuntssloten in de Vlaamse Ardennen. 

Lockplus is gespecialiseerd in het frezen en monteren van meerpuntssloten in bestaande en in nieuwe deuren. Het grote voordeel bij driepuntssloten is de grote inbraakveiligheid vanwege de meerdere schoten die tegelijk de deur sluiten.

meerpuntsloten vervangen
Diefstal- en inbraakpreventieadvies in Oudenaarde
Lockplus - slotenmaker Oudenaarde en Vlaamse Ardennen
Slotenmaker en beveiligingsexpert in Oudenaarde

Hoe kan je een woning in Oudenaarde het beste beveiligen?

Een inbraakwerende en goedsluitende deur is tegenwoordig geen overbodige luxe, gezien de verontrustende stijgende cijfers van inbraken in en rond Oudenaarde.

Steeds meer mensen beseffen dat hun woning minder veilig wonen is, maar missen de middelen en kennis om op een juiste manier veiligheidssloten te monteren. 

Wij verzorgen de montage van het slot, cilinder & deurbeslag voorzien van het SKG keurmerk zodat uw deur goed beveiligd is. 

Hoe werkt een meerpuntssluiting?

Een driepuntssluiting heeft drie schoten die d.m.v. een mechaniek met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kan je met 1 sleutel het slot op drie plaatsen tegelijk in het kozijn vergrendelen. Het sleutelgat zit op hoogte precies daar waar hij makkelijk te bedienen is.

De mechaniek in het slot is zo gemaakt dat deze heel soepel draait, ook zijn de schoten conisch gemaakt zodat de deur altijd stevig in de tochtrubber wordt getrokken en de deur niet kan kromtrekken of tochten.

Meerpuntssluitingen zijn te verkrijgen in allerlei verschillende varianten: cilinder of krukbediend.

Met een cilinderbediend slot draai je de deur open of dicht met een sleutel. Bij een deur die krukbediend is worden de schoten door de kruk omhoog te bewegen uitgezet of ingetrokken en vervolgens met één draaibeweging met een sleutel vergrendeld.

Meerpuntslot met cilinderbediend
Heb jij nog een 'roltapslot' zoals hierboven?
Wij vervangen deze sloten in Oudenaarde door degelijke veilige meerpuntsloten!
meerpuntsslot inbraakveilig

Waarom een eenpuntsslot ombouwen tot een meerpuntsslot?

Een meerpuntssluiting of driepuntssluiting geeft meer bescherming dan een standaard slot. Een gewoon slot kan geforceerd en/of doorgeboord worden. Een meerpuntssluiting daarentegen sluit op meerdere plekken in de deur. Dit maakt een meerpuntsslot erg moeilijk te forceren.

Een meerpuntssluiting staat dus met meerdere punten in verbinding met het kozijn. Afhankelijk van de soort varieert dit van 3 tot 5 aansluitpunten. Het meerpuntsslot is heel gebruiksvriendleijk: 1 sleutel opent of sluit alle sluitpunten tegelijkertijd.

Soorten meerpuntssloten

Er zijn voornamelijk 2 soorten meerpuntssluitingen te verkrijgen: Sleutelbediend of krukbediend.

  • Sleutelbediende meerpuntssloten: Hierbij is het de sleutel die de haken van de meerpuntssluiting in beweging brengt.

  • Krukbediende meerpuntssluiting: De haken komen in beweging door middel van de kruk (of klink). Door de kruk te bewegen komen de haken vrij.
driepuntsslot VS vijfpuntsslot

Driepuntssloten of vijfpuntssloten?

Hoe meer sluitpunten een deur of slot heeft, hoe moeilijker deze te forceren is.

Deze 2 soorten komen het meeste voor: 

  • De driepuntssluiting waarbij de deur op drie punten vastzit.
  • Vijfpuntssluiting is dan weer een slot die op vijf punten vasthaakt.

Meerpuntssluiting variaties

Er zijn drie grote varianten: blokschoten, haakschoten en rolnokken.

  • Blokschoten of deadbolts zijn, zoals hun naam al aangeeft, zware en logge armaturen die in de sluitplaat en het kozijn van een deur passen. Zij steken vanuit de sluitplaat in het kozijn door een rechthoekig blok van met ijzer versterkt staal.

  • Haakschoten: deze schoot heeft de vorm van een haak. Hij haakt in de sluitkom en zorgt voor een hoge weerstand. Sommige keurmerken verplichten het gebruik van een haakschoot omdat ze hun effectiviteit al meer maals hebben bewezen. Sommige driepuntssluitingen hebben zowel een blokschoot (middelste slot, bij de cilinder) als één of twee haakschoten. De combinatie maakt het forceren van de deur nog moeilijker.

  • Rolnokken of roltapsloten. Dit zijn kleine, uitstekende ronde voorwerpen die van boven naar beneden schuiven in de sluitplaat. Ze vergrendelen de deur, maar deze techniek is minder inbraakwerend. Je vindt rolnokken vooral in oudere deuren, we raden aan deze te vervangen omdat ze relatief makkelijk te forceren zijn.

Voordelen van meer meerpuntssloten in Oudenaarde

Het grootste voordeel van een meerpuntssluiting is dat ze het inbrekers erg moeilijk maken om de deur te forceren. De deur, die op meerdere plaatsen vergrendeld zit, is de beste bescherming tegen inbraak met geweld.

Hoe meer mensen in jouw straat over een degelijk beveiligde woning beschikken, hoe groter de kans dat inbrekers de straat links laten liggen. We proberen het hen in Oudenaarde extra moeilijk te maken door zoveel mogelijk enkelvoudige onveilige sloten te vervangen door degelijke en veilige sloten.  

Hiermee wordt het de inbreker een stuk moeilijker gemaakt om de deur te forceren.

OOK HANDIG:

Meerpuntssluiting montage

Enkel mensen met technische kennis kunnen een meerpuntssluiting op een correcte en verzorgde manier plaatsen. Het is geen makkelijk klus. Kies voor de montage dus best voor een specialist. 

Zo ben je zeker dat het slot er mooi komt in te zitten en vermijd je schade aan de reeds bestaande deuren of lijsten.

De vakmannen van Lockplus garanderen een perfecte en veilige montage, herstelling of vervanging van al je meerpuntssloten.

Vraag advies en hulp

Jarenlange ervaring en kennis van moderne technieken zorgen ervoor dat we beschikken over de inzichten die nodig zijn om aan al je wensen te voldoen.

beveiligen gebouwen & openen deuren

We werken in Oudenaarde samen  met en voor:

In Oudenaarde kan je zowel voor het beveiligen van particuliere en professionele gebouwen, als voor het openen van deuren op ons rekenen. We zijn er voor jou.

Particulieren

Makelaars & syndicus

Industrie & bedrijven

Lawyer-job-avatar-profession-occupation-justice-law-court-lawyer

Deurwaarders

Politie & justitie

Getuigenissen

Wat klanten over  ons zeggen

We zijn trots op ons werk en vinden het dan ook maar normaal dat we luisteren naar de feedback van onze klanten. Die feedback doet ons plezier. Neem gerust zelf een kijkje naar wat anderen over ons zeggen.

Top review
Ik ben over de hele lijn uiterst tevreden : houdt zich aan de afspraken, prijs-kwaliteit is prima, levert net en correct werk, maakt gebruik van topprodukten, ... daarbij wordt de service heel vlug en vriendelijk uitgevoerd. Een extra vraagje? Geen probleem, je wordt geholpen. Dank je wel!
uiterst tevreden
koen
Uitstekend, snel, vriendelijk en betaalbaar geholpen. Wat wil een mens nog meer?
snel en vriendelijk
skin1-testi3.jpg
Aanrader. Vriendelijke en correcte man. Snel ter plaatse met goede kennis van zaken. Lockplus, te onthouden contact voor toekomstige werken.
Kwaliteit, Stiptheid, Waarde
Scroll naar boven